A halloween népszerűsége – akár tetszik, akár nem – töretlenül ível felfelé, különösen a gyermekes családok körében. Igazán jó mókázás együtt készíteni valami érdekeset. Most egy könnyen elkészíthető halloween lámpás ötletet mutatok nektek, amit egyszerűen, otthoni hozzávalókból is el tudtok készíteni, a gyerekek nagy örömére.

Mire van szükséged a halloween lámpas készítéséhez?

Lámpás készítés előkészületek
  • néhány befőttes üveg
  • ecset
  • vízfesték, tempera, vagy akril festék
  • fekete filctoll
  • halloween motívumok
  • madzag a díszítéshez, de elhagyható
  • teamécsesek

Mielőtt belekezdenél a halloween lámpás készítésébe

Halloween lámpás festék keverése
  • Minél változatosabb alakú és méretű befőttes üvegeket szedsz össze, annál érdekesebb lesz a halloween dekorációd.
  • A befőttes üvegekről áztasd le a címkéket, a ragasztót háztartási benzin segítségével távolítsd el róla, majd alaposan mosd meg, hogy a felülete ne legyen zsíros. A festék nem tapad zsíros felülethez.
  • Ha gyerekekkel készíted a halloween lámpásokat, akkor készítsd elő a terepet. Takarj le alaposan mindent, amit nem szeretnél festékesen látni. A gyerkőcre sem árt összekenhető ruhát adni.

Halloween befőttes üveg lámpás készítésének menete

Az elkészítés menete igazán nem bonyolult. A befőttes üveg teljes külső felületét fesd be festékkel. Nem kell a tökéletességre törekedni, sőt minél egyenetlenebb a festék az üveg falán, annál érdekesebb motívumokban fog átszűrődni a teamécses fénye.

Halloween lámpás festése

Sárga festékbe pici pirosat keverve narancsos festéket kapsz.

A festéket ne vizezd fel, minél sűrűbb, de még kenhető állagú legyen. Ha vizes, akkor összefolyik az üvegen.

Játszadozhatsz a festékréteg vastagságával is. Minél vastagabban kened, annál kevesebb fényt fog átbocsájtani a gyertya fényéből.

A festék színe igazodjon halloween színeihez, tehát a sárgás és narancsos színek passzolnak legjobban a halloween lámpáshoz.

Lámpás festék száradása

Amint lefestetted az összes befőttes üveget, türelmesen várd meg, amíg teljesen megszáradnak. A motívumokat csak akkor kezdheted el ráfesteni.

Amíg szárad a festék, kitalálhatod, hogy milyen mintákat szeretnél az üvegekre festeni. Segítségképpen összeállítottam egy kinyomtatható halloween motívum kollekciót, amit innen tudsz letölteni.

De ha mást szeretnél, az sem probléma, ugyanis elég, ha beírod az internetes keresőbe, hogy halloween minta, és annyi ötletet fogsz kapni, hogy csak győzz válogatni.

Halloween motívumok üvegre rajzolása

Most, mikor megszáradtak a befőttes üvegek és a halloween mintákat is kiválogattad, előveheted a fekete filctollat és kezdheted a halloween minta festését az üveg oldalára.

A kivágott halloween mintákat fekete filctoll segítségével rajzold körbe az üvegen. Ezután a mintát kiszínezheted akár a filctollal, akár fekete festékkel, vékony ecset segítségével.

Én a festéket választottam, mert jobban takarta az üveget, több rétegben is át tudtam kenni, így sokkal tömörebb lett a minta. A gyertya fénye biztosan nem tud rajta átszűrődni.

Elkészült a halloween lámpás

Kész a halloween lámpás beföttes üvegböl

Most, hogy elkészültek a halloween befőttes üveg lámpások, nincs más hátra, mint kipróbálni őket. Mindegyikbe tégy egy-egy teamécsest, gyújts meg, és gyönyörködj a látványban.

Az igazi szépsége esti fényben mutatkozik meg. Elhelyezheted őket bent a lakásban, egy sarokban, vagy kint, a bejárati ajtónál.

Bárhová is teszed a halloween lámpás dekorációdat, a gyertyahasználat veszélyeiről ne feledkezz meg! Olvasd el a biztonságos gyertyahasználat szabályait.

Remélem, neked is tetszik a halloween lámpás befőttes üvegből és te is belevágsz az elkészítésébe. Ha akad valami kérdésed, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen válaszolok.