Mártott gyertyák

A gyertyamártás az egyik legősibb gyertyakészítési technika, ami manapság kissé feledésbe merült.

A gyertya vastagsága a viaszba mártások számával egyenesen arányban nő. A profi gyertyamártók pontosan tudják az adott átmérőjű gyertyához tartozó mártások számát. Gyertyamártáshoz paraffint, a méhviaszt és újabban a repceviaszt lehet használni.

A gyertyamártást a viasz minősége, hőmérséklete, a mártás gyorsasága és még számos egyéb tényező befolyásolja, így nem tartozik a legkönnyebb technikák közé. Mindenképpen türelem, és idő kell a megfelelő minőségű mártott gyertya elkészítéséhez.

Gyertyakészítés

során felmerülő

problémák

Tökéletes gyertyát szeretnél?

Hibák, okok, megoldások.

Töltsd le ingyen!

Levendulás teamécses égése