Télapó gyertya – no de mi köze a húsvéti tojáshoz?
Az ünnep közös, de a szokások eltérőek. Nem csak országhatáron túl, de azon belül is. Vannak,...
Olvass továbbVálassza az Oldal lehetőséget
A gyertyamártás az egyik legősibb gyertyakészítési technika, ami manapság kissé feledésbe merült.
A gyertya vastagsága a viaszba mártások számával egyenesen arányban nő. A profi gyertyamártók pontosan tudják az adott átmérőjű gyertyához tartozó mártások számát. Gyertyamártáshoz paraffint, a méhviaszt és újabban a repceviaszt lehet használni.
A gyertyamártást a viasz minősége, hőmérséklete, a mártás gyorsasága és még számos egyéb tényező befolyásolja, így nem tartozik a legkönnyebb technikák közé. Mindenképpen türelem, és idő kell a megfelelő minőségű mártott gyertya elkészítéséhez.
Az ünnep közös, de a szokások eltérőek. Nem csak országhatáron túl, de azon belül is. Vannak,...
Olvass továbbGyertyakészítés tutorial, Húsvét, Ínyenc gyertyák, Mártott gyertyák, Öntött gyertyák, Paraffin, Profi gyertyakészítés, Ünnepi gyertyák
Ne ijedj meg, ez nem egy receptes oldal, még akkor sem, ha most a húsvéti főtt tojás elkészítését...
Olvass továbbGyertyakészítés tutorial, Húsvét, Ínyenc gyertyák, Különleges gyertyák, Mártott gyertyák, Öntött gyertyák, Profi gyertyakészítés, Repceviasz, Ünnepi gyertyák
El tudod képzelni a húsvétot tojás nélkül? Mert én nem. És gyertya nélkül sem. Sőt, nálam a...
Olvass tovább