Gyertyafajták

A gyertyafajták számtalan tulajdonság szerint csoportosíthatók, mint pl. alapanyag, szín, illat, forma, méret, felhasználási terület, stb.

A gyertyakészítők azonban a készítés technikája alapján szeretik csoportosítani a gyertyákat. Akit egyszer elkapott a gyertyakészítés gépszíja, az többféle technikát is kipróbál. Mégis szinte minden gyertyás előbb-utóbb lehorgonyoz egy területen, amiben mesteri szintre fejleszti önmagát.

  • A legismertebb gyertyafajták – a készítési technika alapján – az öntött, a mártott, és a faragott gyertyák.
  • A tégelyes, vagy más néven illatgyertyákat külön csoportba sorolom, bár alapvetően ezek is öntött gyertyák, csak nem szedjük ki őket a formából.
  • A teamécsesek személy szerint a kedvenceim közé tartoznak, hisz ezeket a méltánytalanul mellőzött apró gyertyákat egy kis fantáziával nagyon különlegessé lehet varázsolni.
  • Nem feledkezem meg a dekorált gyertyákról sem, hisz sokan vannak, akik az üzletekben kapható, fehér tömbgyertyákat változtatják egyedivé, különböző díszítési technikákkal.
  • Külön kategóriába gyűjtöttem az általam készített különleges gyertyákat is, amelyek akár a technika, akár az alapanyag miatt nagyon egyedinek számítanak.

Gyertyakészítés

során felmerülő

problémák

Tökéletes gyertyát szeretnél?

Hibák, okok, megoldások.

Töltsd le ingyen!

Levendulás teamécses égése