Május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat és a nagymamákat. Mindazt a törődést, önzetlen szeretetet, fáradhatatlanságot, megértést és megbocsájtást, amit tőlük kapunk, nem lehet ajándékkal meghálálni. De egy szívhez szóló, egyedi ajándék anyák napjára mégis elérzékenyít minden anyai szívet.

A 2020-as év sok szempontból beírja magát a történelembe, hisz a járványhelyzethez igazodva nem csak a mindennapjainkat, hanem az ünnepeinket is át kell alakítani, a szokásainkat is meg kell változtatni.

Anyukák és nagymamák, akik nem élnek együtt a gyermekeikkel, ebben az évben nem lesznek megölelve anyák napján. Bár nincs az az ajándék, ami ezt pótolni tudná, egy személyre szóló, egyedi ajándék valamelyest kitölti ezt az űrt.

No és milyen egy igazi, személyre szóló ajándék anyák napjára? Amiből látszik, hogy a legnagyobb gondossággal készült és kizárólag az ajándékozottnak szól. Ami sugározza az ajándékozó érzelmeit. Amitől az ajándékozott szeme könnybe lábad a meghatottságtól.

Ajándék anyák napjára – miért gyertya

Gyertyadiszites - szalveta rogzitese a gyertyara
  • A fény szimbóluma, ami legyőzi a sötétséget, átvitt értelemben a nehézségek leküzdésének szimbóluma.
  • Egy gyertyafény romantikus hangulatot teremt, így a nők többsége szereti a gyertyákat.
  • Dekoratív, elegáns dísze a lakásnak.
  • Egy égő gyertya meghitt, békés hangulatot teremt.
  • Az ünnepek elengedhetetlen kelléke: keresztelő, születésnap, esküvő, karácsony stb. elképzelhetetlen gyertya nélkül.
  • Nem szokványos ajándék, főleg ha kifejezetten az ajándékozottnak készült.

Mi tesz egy gyertyát egyedivé?

Gyertyadiszites sajat keppel elokeszulet
  • Saját kezűleg készült – az ajándékozó formázta a gyertyát.
  • Saját kezűleg díszítették – boltban vásárolt, fehér tömbgyertya díszítése, egyedivé formálása.
  • Közös élményre, eseményre emlékeztet – a webáruházak, vagy ajándékboltok polcain található gyertya, ami egy feledhetetlen pillanatra emlékezteti az ajándékozottat. Itt nem kell különös dologra gondolni, a lényeg az, hogy értékes üzenetet közvetítsen annak, aki kapja.

5 tipp anyák napi gyertya készítésre

Gyertyadiszites sajat keppel elokeszulet

Most 5 olyan ötletet mutatok neked, amivel egy hétköznapi fehér tömbgyertyát egyszerűen tudsz egyedivé varázsolni. Egy ilyen anyák napi ajándék kifejezi, hogy mennyire fontos neked az örömszerzés, hisz időt, energiát fektetsz az elkészítésébe.

A nehézségi fok a pofonegyszerűtől indul, de egyikhez sem kell semmilyen előképzettség, csak egy kis kézügyesség, türelem és szív. Ennyi a titka.

1. Ajándék anyák napjára – köss egy masnit

Gyertyadiszites sajat keppel elokeszulet

Egyszerű, de nagyszerű a masnival díszített gyertya. Mivel itt a szalag fogja különlegessé varázsolni a fehér tömbgyertyát, ezért olyat ajánlok, ami akár színével, akár anyagával ünnepi hangulatot sugall.

No és hogyan tudsz szép masnit kötni? A YouTube a legjobb forrás, ahol megtanulhatsz szebbnél szebb masnikat készíteni, hisz több napra való videós anyagot találsz a témában. Érdemes egy kicsit beleásni magad, hisz ennek a tudásnak később is hasznát veszed.

2. Ajándék anyák napjára – végy egy szalvétát

Gyertyadiszites sajat keppel elokeszulet

Keress egy szalvétát, aminek a motívuma passzol anyák napjához. Lehet ez szívecskés, virágos, vagy bármi, aminek édesanyád örülne.

A „Gyertyadíszítés a kedvenc képeddel” cikkemben lépésről lépésre bemutatom, hogyan tudod pár perc alatt elkészíteni ezt a gyertyát.

TIPP: készíts egyet magadnak is, amit édesanyáddal egyszerre tudtok meggyújtani, és ezzel közelséget teremteni a távolság ellenére.

3. Ajándék anyák napjára – gyerekrajz a gyertyán

Sajat kep nyomtatasa gyertyadisziteshez

Ez az ötlet azoknak kiváló, akik a kisgyermekükkel együtt szeretnék felköszönteni a nagymamát. A kisunoka saját rajza mindig telitalálat, de ha ezt épp egy gyertyára varázsolod, nem a gyertya fog elolvadni, hanem a nagymama a gyönyörűségtől.

Kérd meg gyermekedet, hogy rajzoljon valamit a nagyinak. A képet beszkennelve, vagy lefotózva máris készen áll a nyomtatásra. Selyempapírra nyomtatva éppen olyan könnyen tudod a gyertyára olvasztani, mint egy szalvétát.

Részletes leírás a „Gyertyadíszítés a kedvenc képeddel” bejegyzésemben.

4. Ajándék anyák napjára – gyertya emlékezetes családi fotóval

Gyertyak elokeszitve a gyertyadisziteshez

Vedd elő a családi albumot és válassz ki egy olyan fotót, ami emlékezetes az édesanyádnak. Anya-lánya fotó mikor gyermek voltál, kép egy közös nyaralásról, unokákról vagy bármiről, ami megdobbantja a szívét és beindítja az emlékeket.

A fotót selyempapírra nyomtatva könnyen a gyertyára tudod olvasztani. A részletes leírást a „Gyertyadíszítés a kedvenc képeddel” cikkben megtalálod.

TIPP: olyan képet válassz, aminek a széle fehér, vagy a háttere minél világosabb, így természetesebben olvad bele a gyertya felületébe, nem lesz éles kontúr a gyertya és a fotó között.

5. Ajándék anyák napjára – személyes üzenet a gyertyán

Gyertyak elokeszitve a gyertyadisziteshez

Öntsd szavakba mondandódat! Egy képes üzenet a gyertyán, amire édesanyád minden nap rá fog nézni, kifejezi szeretetedet, háládat.

A képet selyempapírra nyomtatva lehet gyertyára olvasztani, amiről leírást a „Gyertyadíszítés a kedvenc képeddel” cikkben találsz.

No de hogyan tudsz egyedi képes üzenetet szerkeszteni?

Üdvözlőkártyák, egyedi képek készítése Canva képszerkesztővel

Gyertyak elokeszitve a gyertyadisziteshez

Ismered az ingyenes online Canva képszerkesztőt? Mindenféle grafikai képzettség nélkül elbűvölő üdvözlőkártyákat, képes üzeneteket tudsz szerkeszteni.

Használata nagyon egyszerű. Mindezt megtanulhatod a „Canva képszerkesztő” és a „Canva használata – képszerkesztés lépésről lépésre” cikkekből.

Egyedi, egyszerű, különleges. Válaszd bármelyiket, garantáltan sikert fogsz vele aratni anyák napján.