Hamarosan karácsony, fokozódik az izgalom. Te is végigpörgeted a fejedben a teendőket, nehogy kimaradjon valami. Nagyjából már kész vagy, csak kellene néhány olcsó karácsonyi ajándék a barátoknak, kollégáknak, de nem jut eszedbe semmi. Szeretnél valami ötletes, kreatív ajándékot adni, de nem akarsz rá sokat költeni.

Nos, jó hírem van, tudok egy ötletes megoldást. Nem kell más hozzá, mint néhány fehér hengergyertya, amit bármelyik nagyáruházban megvásárolhatsz és egy darab selyempapír, amire a karácsonyi smiley jeles képeket kinyomtatod. Minden más szükséges eszköz nálad is megtalálható.

Olcsó karácsonyi ajándék gyertya hozzávalók

Olcsó karácsonyi ajándék gyertya hozzávalók
  • 1 (vagy több) sima fehér paraffin tömbgyertya
  • selyempapírra nyomtatott karácsonyos képek
  • egy kisebb darab sütőpapír
  • cellux ragasztó
  • olló
  • hajszárító
  • pamut rongydarab
  • kesztyű

Gyertyadíszítés saját nyomtatású képpel

Az ünnepi smiley jeleket egybegyűjtöttem neked, amit a linkre kattintva tudsz letölteni. Így nincs más dolgod, mint a képeket selyempapírra nyomtatni és ráolvasztani a fehér gyertyára.

Az egyedi képpel díszítés folyamatát, így a selyempapírra nyomtatás teljes leírását is megtalálod a „Gyertyadíszítés a kedvenc képeddel” cikkemben, amit a linkre kattintva tudsz elolvasni. Mivel a bejegyzésben lépésről lépésre bemutattam a gyertyadíszítés teljes folyamatát, így a mostani leírásban már nem térek ki minden részletre még egyszer.

Karácsonyi képek a gyertyára olvasztava

Olcsó karácsonyi ajándék gyertya készítése

Nyomtatás után a képeket kicsi fehér szegéllyel vágd körbe, majd egy darab sütőpapírral szorítsd a gyertyára. A sütőpapírt cellux ragasztóval tudod rögzíteni, és feszesen tartani a gyertya körül.

Jöhet a hajszárító, amivel a karácsonyos képet rá tudod olvasztani a gyertyára. Türelmesen, lassan, nem túl magas hőfokon, a hajszárítót mozgatva melegítsd a képet, ami pár perc alatt beleolvad a gyertya felületébe.

Kész is az olcsó, kreatív, egyszerü ajándék karácsonyra

Olcsó karácsonyi ajándék gyertya fenyőfa mintával

Pár percet hagyd hűlni a gyertyát, majd a sütőpapírt óvatosan távolítsd el róla. Egy kis pamut ronggyal törölgesd meg a gyertya felületét, amivel a viaszfolyásokat el lehet tüntetni.

A karácsonyos képekkel díszített gyertya olyan lesz, mintha rá lenne festve a minta.

Olcsó karácsonyi gyertya mikulássapkás smiley képpel

Láthatod, az olcsó karácsonyi ajándék nem feltétlenül jelenti azt, hogy unalmas. Sőt, ez a gyertya egyedi, ötletes és vidám, ami garantáltan örömöt fog szerezni az ajándékozottnak. Lehet a lakás dísze, vagy egyszerűen meggyújtja és elégeti a szürke, téli esték valamelyikén.

Te is szeretnél gyertyát díszíteni, csak valami nem világos a fent leírtakban? Nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot és kérdezz bátran!