Az évek során bizonyára neked is összegyűlt jó néhány gömb alakú fenyődísz, mindenféle színben és méretben. Ahelyett, hogy tovább porosodna a padláson, itt az ideje felhasználni őket. Az adventi koszorú gömbökből igazán ötletes újrahasznosítása a megunt karácsonyfadíszeknek.

Gömbökből készült adventi koszorú hozzávalói

Adventi koszorú gömbökből hozzávalók
  • színben harmonizáló karácsonyfa gömbök, kisebb-nagyobb méretben
  • tányér, vagy más alátét a gömbök rögzítéséhez
  • 4 db hosszú, vékony gyertya
  • ragasztópisztoly
  • FixCandle gyertyarögzítő

Gömbök rögzítése ragasztópisztollyal

A gömböket ragasztópisztoly segítségével a tálhoz és egymáshoz tudod ragasztani, olyan elrendezésben, ami neked tetszik.

Alaposan ragaszd össze őket, hogy ne mozduljanak el. Gondolj arra, hogy a kompozíciónak a gyertyákat is meg kell majd tartania.

Mi az a FixCandle?

FixCandle gyertyarögzítő

A FixCandle gyertyarögzítő egy svéd találmány, ami korlátlan lehetőséget nyújt a gyertyák elhelyezésében.

  • A gyertyarögzítő segítségével bele tudod rögzíteni a gyertyatartókba a szálas gyertyákat úgy, hogy azok nem dőlnek ki belőle.
  • Sőt, még gyertyatartóra sincs szükséged! A vékony gyertyáidat hozzárögzítheted bármilyen tűzálló felülethez, pl. kövekhez, márványhoz, vagy akár karácsonyfa díszekhez is.

A Szerelmesgyertya Webáruházban te is megvásárolhatod ezt a nagyszerű találmányt.

Gyertya rögzítése FixCandle gyertyarögzítővel

Gyertyák rögzítése a gömbökhöz

A biztos rögzítés érdekében a felületet rögzítés előtt tisztítsd meg a portól és a zsírtól.

A rögzítendő gyertya aljára kenj a tubusból egy babszem nagyságnyi ragasztót. Nyomd a gyertyát a felületre, amihez ragasztani szeretnéd, majd tekerj egyet a gyertyán, hogy a ragasztó alaposan szétkenődjön. Ha a gyertya nem stabil, tégy rá több ragasztót.

A FixCandle gyertyaragasztó többször felhasználható. A gyertya aljáról egy pálcika segítségével leszedhető és átkenhető egy másik gyertyára.

Kész az adventi koszorú gömbökből

Adventi koszorú gömbökből

Igazából nincs mit tovább ragozni, el is készült az adventi koszorú, karácsonyfa gömbök felhasználásával.

Egyszerü, gyors, látványos, egyedi. Kell ettől több?

Figyelem! Soha ne hagyj égő gyertyát felügyelet nélkül, még akkor sem, ha FixCandle gyertyarögzítőt használtál hozzá. A gyertya lángja nem veszélytelen, erre advent idején fokozottan oda kell figyelni! A biztonságos gyertyagyújtás szabályait ilyenkor is be kell tartani, hisz egy apró figyelmetlenség is komoly problémát okozhat.

Remélem, neked is megtetszett ez az ötlet és te is készítesz egy adventi koszorút gömbökből. Neked is van hasonló ötleted? Vagy egyszerűen csak kérdezni szeretnél valamit? Vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen válaszolok.