Szeretnél édesanyádnak egy tavaszias ajándékot adni, amit könnyen el tudsz készíteni? Akkor a mezei virágos kreatív anyák napi ajándék épp neked lett kitalálva. Néhány szál virággal különlegessé, és egyedivé varázsolhatsz egy egyszerű fehér gyertyát.

Anyák napi kreatív ajándék hozzávalói

Anyák napi kreatív ajándék hozzávalók
  • 1 sima fehér paraffin tömbgyertya, 6-7 cm átmerőjű
  • mezei virágok
  • egy kisebb darab sütőpapír
  • cellux ragasztó
  • egy fém teáskanál
  • egy gyertya a kanál melegítéséhez
  • hajszárító

Mezei virágok az anyák napi kreatív ajándékhoz

Mezei virág préselése kreatív anyák napi ajándékhoz

Ilyenkor tavasszal kék, és sárga vadvirágok jelennek meg az éledező természetben. Ha kicsit figyelmesen keresgélsz, bizonyára te is könnyen rátalálsz pár szál apró mezei virágra a füves területeken.

A virágos, anyák napi kreatív ötlethez csak néhány szálra lesz szükség. Igyekezz kicsi, vékony szárú virágokat, és puha leveleket válogatni, mert azt lesz könnyű a gyertyára olvasztani.

Tedd a virágokat szalvéta közé, és préseld őket néhány órát könyvek alatt.

A mezei virágok gyertyára helyezése

Anyák napi kreatív ajándék mezei virág gyertyára helyezése

A virágokat nem kell teljesen kiszárítani. A préseléssel a cél a kisimítás, és a nedvesség nagy részének eltávolítása. Így olyanok lesznek, mintha kissé megfonnyadtak volna. Még marad bennük annyi nedvesség, hogy könnyen a gyertyára lehessen őket simítani anélkül, hogy eltörnének.

Amint kész a préselés, kezd el a virágokat és a leveleket a gyertyára rendezni, és az ujjaddal finoman rásimítani.

A mezei virágok gyertyára rögzítése

Mezei virág gyertyára simítása kanállal

Most egy olyan lépés következik, ami ki is hagyható, de megkönnyíti a virágok rögzítését.

Ehhez egy fém kanál homorú részét melegítsd fel gyertyaláng fölött, majd amikor eléggé átforrósodott, akkor a domború részével simíts rá a virágokra, és a levelekre néhány helyen. Van, aki az egész virágot ezzel a módszerrel olvasztja a gyertyára, de én azt tapasztaltam, hogy a kanállal nem lehet annyira egyenletesen megolvasztani a gyertya felületét, mint a hajszárítóval.

TIPP: azért melegítjük a homorú részt, és simítunk a domborúval, mert így nem kerül korom a gyertyára.

A mezei virágok gyertyára olvasztása

Ezt követően a virágokat véglegesen a gyertyára fogjuk olvasztani. Ehhez ugyanazt a technikát kell alkalmazni, mint amit a „Gyertyadíszítés a kedvenc képeddel” cikkben már korábban bemutattam, vagyis a virágokat egy hajszárító segítségével olvasztjuk rá a gyertya felületére.
Mezei virág gyertyára olvasztása hajszárítóval

Mielőtt elkezdenéd a melegítést, szorosan tekerd körbe a gyertyát egy méretre vágott sütőpapírral, amit rögzíts cellux ragasztóval. Így megakadályozod a virágok elmozdulását.

Fogd az egyik kezedbe a gyertyát, a másikba a hajszárítót, és kezd el a virágok környékét melegíteni. A hajszárítót nem kell túl közel nyomni a gyertyához, mert az olvadt viasz megfolyik. Inkább messzebbről, lassan, körkörös mozdulattal melegítsd mindaddig, amíg a sütőpapír olvadt zsíros nem lesz. Ekkor már a viasz megolvadt annyira, hogy a virágok beleragadjanak.

TIPP: használj kesztyűt, meg ne égesd a kezed.

Kész a mezei virágos anyák napi kreatív ajándék

Anyák napi kreatív ajándék mezei virággal

Mielőtt leszednéd a sütőpapírt, hagyd kihűlni a gyertyát. Óvatosan szedd le a papírt, ha vannak helyek, ahol nem lett tökéletes az olvasztás, melegíts rá újra.

Egy gyertyából és néhány szál mezei virágból igazán egyedi kreatív anyák napi ajándék született, aminek biztosan minden édesanya örülne.

Te is szeretnél gyertyát díszíteni, csak valami nem világos a fent leírtakban? Nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot és kérdezz bátran!