Ha azok közé tartozol, akik nem szeretik a csili-vili adventi koszorúkat, de szeretnéd stílusosan megünnepelni adventet, akkor ezek az adventi gyertyatálak éppen neked valók. Az adventi számok gyertyára helyezve jelzik, hogy nem egy hagyományos, hanem adventi gyertyát gyújtottál.

Adventi számokon nem csak kifejezetten a megszokott arab számokat értjük, hanem bármi olyan ötletes díszítést, ami erre utal. Arra is törekedtem az összeállításom során, hogy a lehető legkevesebb hozzávalóval, egyszerűen tudd elkészíteni ezeket a számozott adventi gyertyákat. Ezzel idő- és költséghatékonyan tudsz egyedi adventi gyertyatálat kreálni.

A számozott adventi gyertyákhoz minden esetben egyszerű fehér gyertyát használtam, hisz ezeket bármely áruházban be tudod szerezni. Persze az lenne az igazi, ha vagy egy hazai kézműves gyertyáiból készítenéd el az adventi táladat, vagy te magad öntenéd a hozzá való gyertyákat.

Gyertyára olvasztott adventi gyertyák

Adventi gyertyák a gyertyán

Az elkészítés leírása lépésről-lépésre megtalálható a „Gyertyadíszítés a kedvenc képeddel” cikkemben, amit a linkre kattintva érsz el.

Az adventi gyertyára olvasztható képek után sem kell kutatnod, kinyomtatható formátumban letöltheted innen: Adventi gyertyás képek.

Ha kész, nincs más teendőd, mint egy tálcára, vagy egy tálra rakni a négy gyertyát, és néhány piros kiegészítővel vagy karácsonyfadísszel feldobni, ünnepibbé tenni.

Adventi számok szalagból

Adventi számok szalagból
 • 4 db henger alakú gyertya
 • néhány méter vékony szalag
 • decoupage ragasztó és ecset

Vágj le 10 szalagdarabot, melyek kb. 1-2 cm-es átfedéssel körbeérik a gyertyát. Az első gyertyára egy, a másodikra kettő, a harmadikra három, míg a negyedikre négy szalag fog kerülni, melyeket decoupage ragasztó segítségével tudsz a gyertyához rögzíteni.

Minél különlegesebb a szalag, annál egyedibb az adventi gyertyakollekciód.

Adventi számok fába égetve

Adventi számok fába égetve
 • 4 db gyertya
 • 4 db natúr fa motívum
 • forrasztópáka
 • néhány méter szalag, vagy madzag, esetleg csipke
 • ragasztópisztoly
  • A fa motívumba az előre megrajzolt számokat forrasztópáka hegyével bele kell égetni. A szalagokat a gyertyára kötöd, majd a fa motívumot ragasztópisztoly segítségével rögzíted. Díszítheted fenyőágakkal, színben passzoló termésekkel, kicsi tárgyakkal, gömbökkel, de igazából csak a fantázia szab határt.

  Adventi számok fenyőtobozból

  Adventi számok tobozból
  • 4 db gyertya
  • 10 db toboz
  • néhány méter madzag
  • ragasztópisztoly

  A madzagot néhányszor tekerd körbe a gyertyán, majd kösd el a végét. Ragasztópisztoly segítségével rögzíts a madzaghoz 1-2-3-4 tobozt. Ez fogja jelezni, hogy melyiket, hányadik vasárnapon kell meggyújtani. Díszítheted fenyőággal, fahánccsal, mohával. A tobozokat fehérre is festheted.

  Adventi számok drótból fonva

  Az összeállításból nem maradhat ki a skandináv stílus sem, ami a Frankfurtban megrendezésre kerülő nemzetközi szakvásár, a Christmasworld által meghatározott karácsonyi színek és trendek között méltó helyet foglal el. Az ott meghirdetett három kategóriára jellemző karácsonyi színek és a hozzájuk kapcsolódó dekorációs ötletek letölthető katalógus formájában neked is elérhetők.

  A skandináv országokra jellemző minimalista stílust képviseli ez a drótból hajlított adventi számsorozat. Adventkor itt nagyon népszerű számokat helyezni az egyszerű fehér gyertyákra. Ezek készülhetnek fémből, fából vagy drótból is. A boltok tele vannak változatosabbnál változatosabb számokkal, de én inkább nekiláttam, és megformáztam saját magam.

  Adventi számok drótból hajlítva

  Először is jól hajlítható drótot kellett szereznem. Kapóra jött a párom gyűjtögető életmódja, mert egy „majdjólesszmégvalamire” leégett ablaktörlő motorból kiszedtük a rézdrótot.

  Egy fogó segítségével 6 szál vékony drótot összetekertem, hogy legyen tartása, majd számokká formáztam. Ezután ugyanolyan dróttal a gyertyára rögzítettem. Ehhez az adventi tálhoz betontál, régi hatású faládika, vagy rozsdás hatású fém tálka passzol pár fenyőággal díszítve.

  Adventi gyertya gyújtása otthon, biztonságosan

  A gyertya lángja nem veszélytelen, erről adventkor sem szabad megfeledkezni. A biztonságos gyertyagyújtás szabályait ilyenkor is be kell tartani, hisz egy apró figyelmetlenség is komoly problémát okozhat.

  Ha felmerült benned valami kérdés, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen válaszolok.