Egy gyertyaimádó minden különösebb apropó nélkül is gyertyát gyújt, de ha még valami esemény is kapcsolódik hozzá, akkor biztosan. Itt van pl. halloween. Igaz, hogy elég szélsőséges érzelmeket tud kiváltani az emberekben, de mégiscsak beszivárgott az ünnepeink közzé. Ha meg már itt van, akkor vegyük ki belőle azt, ami jó, mégpedig a gyertyázást. Most mutatok néhány halloween ötletet gyertyára hangolva, csak azért, hogy stílszerű legyen a gyertyagyújtás ezen a napon.

Halloween képekkel dekorált gyertyák

Halloween gyertya képekkel díszítve

A halloween képekkel díszített gyertya elkészítésének menete teljesen megegyezik a Gyertyakészítés a kedvenc képeddel cikkemben leírtakkal. Csak kattints a linkre, és olvasd el a leírást.

A gyertya dekorálása kétféleképpen is elkészíthető. A könnyebb verzió, ha találsz a boltban halloween mintás szalvétát, amit egy hajszárító segítségével a gyertyára tudsz olvasztani. Kicsit bonyolultabb, de sokkal egyedibb, ha te magad nyomtatsz ki halloweenes képeket selyempapírra, és azt varázsolod a gyertyákra.

Halloween ötletek – dísztökbe öntött gyertya

Dísztökbe öntött gyertya

A halloween gyertyás ötletek közül a dísztökbe öntött gyertyához némi gyertyaöntési tapasztalat is szükséges, de akiben van egy kis kreatív véna, könnyen megoldja.

A dísztökbe öntött gyertya készítése semmiben nem tér el a korábban bemutatott narancsgyertya készítésétől, csak értelemszerűen narancs helyett kibelezett dísztökbe öntjük a gyertyát.

A levágott dísztöktetőt meghagyhatod fedőnek, ami egyrészt dísz, másrészt megakadályozza az illat elpárolgását két égetés között, ha illatgyertyát készítenél.

Halloween dísztök teamécsessel

Teamécses dísztökben

Ennek az ötletnek a megvalósításához néhány dísztökre és teamécsesre lesz szükséged. Az elkészítése annyira egyszerű, hogy ezt aztán tényleg bárki el tudja készíteni.

A dísztök tetejét levágva a dísztök belsejét csak olyan mértékben szedd ki, hogy a teamécses ne essen bele, hanem a felső széle a dísztök pereméig érjen.

Tedd bele a teamécsest és már kész is vagy. Ugye, milyen egyszerű?

Halloween ötletek – vérző gyertya

Vérző halloween gyertya

A gyertyás ötletek közül a vérző gyertya a legmorbidabb, de belepasszol az ünnep stílusába, hisz a halloween egyik jelképe a vér.

Amire szükséged lesz: egy fehér és egy piros gyertya, gyufa.

A piros gyertyát meggyújtva, oldalra fordítva és a fehér felé tartva az olvadt viasz elkezd rácsepegni a fehérre. Amikor elég sok olvadt viasz gyűlik össze a fehér gyertya tetején, a piros viasz lecsorog a fehér gyertya oldalán, ami hamar meg is szilárdul rajta. Pár perc alatt el is készül a vérző gyertya.

Haloween mintás mécsestartó beföttes üvegböl

Halloween ötlet lámpás beföttes üvegböl

Nagyon dekoratív ötlet a befőttes üvegből készített halloween lámpás. Kültéri és beltéri dekorációnak egyaránt használható.

Néhány üveg és egy kis festék felhasználásával egy este elkészülnek. Részletes leírást a „Halloween lámpás befőttes üvegből” cikkemben olvashatsz.

 

Bármelyik gyertyás halloween ötletet is fogod megvalósítani, a gyertyagyújtás veszélyeiről soha e feledkezz meg. A gyertyakezelés szabályairól bővebben „Gyertya biztonsági matricák” bejegyzésben olvashatsz.

Remélem, sikerült néhány ötletet adnom gyertyás halloween dekoráció készítéséhez. Ha akad valami kérdésed, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen válaszolok.