Nyár, hétvége, kerti parti. Sok-sok család szokásos forgatókönyve. Te is közéjük tartozol? Ha igen, dobd fel az esti hangulatot egy úszógyertya dekorációval! Ne izgulj, olyan könnyel elkészíthető tippeket mutatok be, hogy neked sem fog gondot okozni a megvalósítás.

A most bemutatásra kerülő úszógyertya dekorációkhoz normál mezei teamécseseket, és a háztartásban megtalálható eszközöket használtam. Semmi flinc-flanc, semmi bonyodalom, mégis nagyon mutatósak. Ebből is látszik, hogy az egyszerű is lehet nagyszerű.

Mielőtt belekezdenél…

Úszógyertya dekoráció virágokkal

Úszógyertya dekoráció őzgerinc formában

Vedd elő az őzgerinc formádat, töltsd meg vízzel és tedd bele a teamécseseket. Díszítheted bármilyen ötletes kis tárggyal, ami fenn marad a víz tetején. Én pl. összeszedtem a kertben a lehullot almát. De a parafa dugók is jól passzolnak egy borozós estéhez. Ha romantikus estére készülsz, akkor telitalálat a repceviaszból készített szívecskékkel díszített kompozíció. Nézz szét magad körül és biztosan találsz te is valami érdekeset.

Úszógyertya dekoráció almával
Úszógyertya dekoráció paraffadugóval
Úszógyertya dekoráció szívecskékkel

Úszógyertya dekoráció zöld levelekkel

Úszógyertya dekoráció levelekkel

Ettől egyszerűbb úszógyertya dekorációt el sem lehet képzelni. Végy egy tálat, lehetőleg fehéret, öntsd tele vízzel, pakold meg mindenféle zöld levéllel és tégy a közepébe egy teamécsest. Kész is vagy!

Minél többféle levelet használsz, annál érdekesebb a tál. Kicsi-nagy, cikkes-cakkos, sötét-világos… Rakd tele a tálat!

Úszógyertya dekoráció vörösborral

Úszógyertya dekoráció vörösborral

Ehhez a teamécses dekorációhoz elővettem a jénai pitesütő formámat és megengedtem vízzel. A teamécseseket kiszedtem a tégelyből, és csak a fehér viaszt tettem a vízre. A mellettünk lévő mezőn fehér vadvirágot szedtem, ezzel díszítettem a víz tetejét.

Mivel minden túl fehér volt, ezért a vizet egy kis vörösborral színeztem. De lehet bor helyett meggylevet, vagy bármilyen színes üdítőt használni, lényeg, hogy a fehér gyertya kontrasztos legyen a színes vízzel.

Biztos, hogy a teamécses is jó úszógyertyának?

Gondolom, benned is felmerült ez a kérdés. De ne aggódj, tökéletesen megfelel. Stabilabban marad a víz felszínén, ha tégelyestől teszed vízre, de tégely nélkül is tudod égetni. Igaz egy kicsit megbillen a vízben, mert a kanóc hajlása miatt az egyik oldal hamarabb olvad, de nekem még soha nem borult fel.

Ha már égetésnél tartunk, akkor tudnod kell, hogy a vízben égetett teamécses soha nem fog teljesen elégni, mint egy száraz környezetben. Mivel víz veszi körül, folyamatosan hűtve van a külseje, ezért a széleknél már nem tud megolvadni a viasz. Az égési idő kb. 2/3-a az eredetileg megadott időnek.

Úszó teamécses égése

Láthatod mennyire egyszerű összeállítani egy egyedi és különleges úszógyertya dekorációt, pár teamécses és néhány otthon található eszköz segítségével. Kápráztasd el a vendégeidet a legközelebbi grill-esten, a siker garantált.

Kérdésed van? Esetleg meg szeretnéd osztani velem a saját úszógyertya dekorációdat? Ne tartsd magadba! Vedd fel velem a kapcsolatot!