Ahogy közeledünk adventhez, egyre inkább megindul az adventi koszorúk, vagy a hozzávalók vásárlása. Ha te is saját magad szeretnéd összeállítani az adventi koszorút, akkor bizonyára a legfontosabb hozzávalóval kezded a beszerzést, a gyertyával. A fehér adventi gyertya talán a legnépszerűbb, hisz ehhez lehet a legváltozatosabb díszítést összeállítani. Sokan csak vesznek 4 egyforma hengergyertyát és eszükbe sem jut, hogy nem csak a díszítéssel lehet feldobni a fehér gyertyákat, hanem a méretekkel és a formákkal is.

Most mutatok néhány ötletet, mivel tudod a szokványos fehér adventi gyertyákat nem szokványos fehér adventi gyertyákká varázsolni. A formák és méretek variálásával megdöntjük a mítoszt, mely szerint a fehér unalmas.

Négy egyforma fehér adventi gyertya rusztikus felülettel

Rusztikus felületű fehér adventi gyertyák

A klasszikus adventi koszorúkra is, és a manapság oly népszerű adventi bokszokba is 4 egyforma vastagságú és magasságú, henger alakú gyertyát szoktak rakni.

Ebbe is vihetsz egy kis egyediséget, ha a 4 fehér gyertya felülete eltér a hagyományostól. Választhatsz fényes gyertya helyett rusztikus felületű fehér adventi gyertyát, így máris újítást vittél a megszokottba.

Különböző formájú fehér adventi gyertyák

Különböző formájú fehér adventi gyertyák

4 gyertya, 4 különböző forma.

Csillag, gömb, henger és hasáb. Mindegyik fehér, de a formák csalafintaságot visznek az adventi koszorúdba.

Eltérő magasságú fehér adventi gyertyák

Különböző magasságú fehér adventi gyertyák

Válassz egy formát, amit használni szeretnél az adventi koszorúdon. Én maradtam a hengernél. Ugyanolyan átmérőjű henger gyertyákból különböző magasságokat raktam össze. Egyszerű, de nagyszerű.

Eltérő vastagságú fehér adventi gyertyák

Különböző vastagságú fehér adventi gyertyák

Játszadozhatsz a gyertyák vastagságával is. Választhatsz 4 egyforma magasságú és formájú gyertyát különböző vastágságban.

A fehér gyertyákat egy csodás gyertyatartóval tudod ünnepivé varázsolni, ami készülhet fémből, üvegből, kerámiából vagy fából. Kukkants be a Mívesfa Webáruházba, ha igazán egyedi és különleges fa gyertyatartókra vágysz.

Az adventi koszorúd hangulatát azzal tudod igazán fokozni, ha te magad készíted hozzá a gyertyákat. A gyertyaöntés részletes leírását a „Gyertyaöntés lépésről lépésre” cikkben találod. Próbáld ki, meglátod milyen nagyszerű hobby. Valamennyi gyertyát 100 % kristály sztearinból öntöttem, ami növényi eredetű, természetes anyag.

Remélem, neked is tetszenek a fehér gyertya variánsai. Van még más ötleted? Vagy egyszerűen csak kérdezni szeretnél valamit? Nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen válaszolok.