Ki mondta, hogy a teamécses unalmas? Némi fantáziával és pár kellékkel, melyek minden háztartásban megtalálhatók, pár perc alatt bámulatba ejtő teamécses dekoráció készíthető.

Miért teamécses?

Joggal merül fel a kérdés, hogy miért éppen teamécses, amikor minden más gyertya sokkal dekoratívabb tőle. Ez igaz, viszont ez az egyik olyan gyertya, ami szinte minden háztartásban megtalálható. Könnyen beilleszthető bármilyen környezetbe, szinte mindenhez passzol. No és magára a díszítésre sem kell vagyonokat költeni, hisz a hozzávalók ott vannak körülötted. Egy kis kreativitás, néhány hétköznapi használati tárgy, és máris szemet gyönyörködtető dekorációt készíthetsz a teamécseshez.

Az alábbi kompozíciókat kedvcsinálónak szántam. Bemutatom milyen könnyen és gyorsan varázsolhatsz hangulatot az otthonodba. Remélem, beindul a fantáziád, feltérképezed az otthoni lehetőségeidet, és elkészíted a saját teamécses dekorációdat.

Gyertya égetése csak biztonságosan!

Ne feledd! A gyertya égetése nem veszélytelen! Minden esetben tartsd be a gyertyaégetés biztonsági szabályait a tüzesetek elkerülése érdekében.

De nem csak a tűzveszélyt kell megemlíteni, hanem az egészséged védelmét is. A paraffin teamécsest inkább szabad térben égesd, de ha a szobában használod, akkor szellőztess gyakrabban. A sztearin, a szója, a repce és a méhviasz gyertyák egészségkárosító hatás nélkül használhatók zárt térben is.

+1 apró tipp: ha úgy érzed, hogy a teamécses elborulhat, lesodródhat a dekorációról, akkor rögzítsd az alját egy ragasztópisztoly segítségével, vagy ha az nincs, akkor egy darab gyurmával, vagy kétoldalas ragasztóval.

Teamécses dekoráció – kutass az éléskamrádban!

Teamécses dekoráció - magok

Egyszerű, de nagyszerű! Végy elő néhány poharat, vagy kisebb üveget és menj be a spájzba. Töltsd meg őket azzal, ami épp otthon van: rizs, lenmag, kukorica, lencse, sárgaborsó, bab, szemes bors, köménymag és sorolhatnám tovább. Süllyessz bele egy-egy teamécsest és máris kész az egyedi asztali dekorációd. Helyezheted a poharakat egy tálcára, de önállóan is kirakhatod az asztalra. Használhatod ünnepnapon, hétköznapon, összejövetelen vagy csak a magad kedvére.

Teamécses dekoráció – szőlőlevéllel

Teamécses dekoráció - szölölevél

Egy kerti parti nagyszerű dekorációja lehet a frissen szedett szőlőlevélre helyezett teamécses. A szőlőlevelet bármilyen nagyobb levéllel helyettesítheted, mint pl. tormalevél, töklevél, stb. Nehezéknek néhány kavicsot is rátehetsz, akkor biztosan nem mozdítja meg a szél.

A szőlőlevél azon kívül, hogy díszít, megvédi az asztalt az esetlegesen kilöttyent viasztól. További előny, hogy a friss levél a nedvességtartalma miatt nem gyúlékony.

Teamécses dekoráció – virágos talpas pohár

Teamécses dekoráció - talpas pohár

Lázasan készülsz egy ünnepi vacsorához. A menü kész, az asztalt leterítetted a nagymama damaszt abroszával, a féltve őrzött porcelán étkészlettel pedig már megterítettél. De érzed, hogy valami még hiányzik. Valami, ami még ünnepibbé varázsolná az asztalt.

Ez a teamécses dekoráció éppen az ilyen alkalomhoz passzol. Mindamellett, hogy végtelenül gyorsan elkészíthető, annyira különleges, hogy senki nem fogja szó nélkül hagyni.

Nem kell hozzá más, csak néhány talpas pohár, bármilyen virág és levelek (selyemvirággal is kitűnő) és teamécses. Lélegzetelállító!

Teamécses dekoráció – virágos üvegtál

Teamécses dekoráció - üvegtál virág kavics

Ehhez a különleges teamécses dekorációhoz nem kell más, mint egy üvegtál, egy lefelé fordított üvegpohár – amit teleraksz bármilyen virággal és zöld levelekkel – továbbá 2 marék kavics. Teheted kertbe, vagy szobába, mindenhol megállja a helyét.

Teamécses dekoráció a kávé szerelmeseinek

Teamécses dekorácó - kávé

Épp a barátnődet várod egy csajos délutánra, ahol természetesen zamatos kávét fogtok inni és finom tea sütit fogtok ropogtatni. Szereted a kávézásnak megadni a módját, ezért szépen megterítetted az asztalt, csak szeretnéd feldobni valami különlegességgel.

Ne gondolkodj tovább! Teríts egy “fővel” többre. Töltsd meg a csészét kávészemekkel és egy teamécsessel, így máris igazi traccsparti hangulatot teremtettél.

Teamécses dekoráció színes üvegekkel

Teamécses dekoráció - zöld üvegek

Rég nem látott vendégeket vársz, így már a fogadtatást is szeretnéd szívélyessé tenni. Ez a nem mindennapi teamécses dekoráció gyorsan megoldja ezt a gondot.

Végy egy használaton kívüli széket, keress otthon néhány színes üveget, kancsót, vagy tálkát, no és persze pár teamécsest. Kész is vagy, jöhetnek a vendégek.

Teamécses dekoráció – üveg homokkal

Teamécses dekoráció - homok kavics

Igaz, ez a pofonegyszerű teamécses dekoráció bárhol és bármikor használható, de legjobban egy nyaralás esti hangulatához tudom elképzelni. Lehet, épp vízparton nyaralsz, ahol könnyű megtölteni egy üveget homokkal, díszíteni pár kaviccsal – vagy ha tengerparton vagy, akkor kagylóval – és máris kész a teamécses dekoráció egy kellemes nyári estéhez.

Láthatod, a teamécses olyan, mint a csúf béka a mesében. Egy kis szeretettel, odafigyeléssel és néhány hétköznapi dísszel királyfivá lehet változtatni.