Szeretem az olyan gyertyás dekorációkat, melyek különlegesek, mégis bárki el tudja készíteni néhány otthon is megtalálható hozzávalóból. Az adventi koszorú borospohárból éppen ilyen: egyszerű, de nagyszerű.

A borospoharas adventi koszorú hozzávalói

Adventi koszorú borospohárból hozzávalók
  • 4 db talpas borospohár
  • 4 db színes teamécses
  • szalagok (organza, díszkötöző, selyem)
  • egy lapos tálca
  • dekoráció: gömbök vagy más kisebb karácsonyos tárgyak, bármilyen passzoló kiegészítő

A színvilág meghatározása

Adventi koszorú borospohárból színes teamécsessel

Mielőtt belekezdenél a borospoharas adventi koszorú készítésébe, el kell döntened, hogy milyen színvilágú dekorációt szeretnél készíteni. Nekem az idén a sötétzöld-arany párosításra esett a választásom, így minden egyebet ehhez igazítottam.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy neked is ezt a színt kellene használnod, hisz ugyanezt a kompozíciót az ízlésedhez passzoló, bármilyen színpárosításban elkészítheted.

A színösszeállítás kiválasztásának két kiindulópontja is lehet. Vagy megnézed, hogy milyen hozzávalóid vannak otthon, és abból készíted el, vagy kitalálod, hogy milyen színben szeretnéd látni, és megvásárolod a hozzávalókat.

Csak a fantázia szab határt

Borospoharak díszítése

A színek kiválasztása után következik a hozzávalók összegyűjtése.

Szalagok: lehet szatén, organza vagy díszcsomagoló szalag, de akár csipkét is el tudok képzelni.

Díszítő elemek: pici gömbök, üveggolyók, fenyődíszek.

Teamécses: lehetőleg színes teamécses a kompozícióhoz harmonizáló színben. Ha már öntöttél gyertyát, te magad is el tudod készíteni. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor marad a hagyományos teamécses, de a tégely külsejét vagy befested, vagy szalaggal bevonod.

Tálca kiválasztása a borospoharas adventi kompozícióhoz

Üvegtál a borospoharas adventi koszorúhoz

Szinte magától értetődik, hogy a borospoharakhoz tálca dukál. Az, hogy milyen, a színeid és a poharad határozzák meg.

Ha sehogy nem találsz színben passzoló tálcát, akkor egy üveglap vagy egy tükör lesz az igazi aduász. Az mindenhez passzol.

Fenyőág, hogy igazán adventi legyen

Fenyöág a borospoharas adventi tálhoz

Borospoharas dekorációt teamécsessel bármilyen alkalomra készíthetsz, de ha igazán adventi hangulatúvá szeretnéd varázsolni, akkor egy kis fenyőágat mindenképpen csempéssz a dekorációk közzé.

Hogyan készül az adventi koszorú borospohárból

Borospoharas adventi tál

Amikor minden hozzávalót összegyűjtöttél, akkor nincs más hátra, mint összerakni az adventi koszorút. A poharakat bármilyen alakzatban elrendezheted. Vagy körbe, vagy egymás mellé a négyet, de használhatsz 3+1-es elrendezést is, ahogy neked jobban tetszik.

A lefordított borospoharak belsejébe kerülnek a szalagok, a poharak köré a gömbök, dísztárgyak, majd a poharak tetejére egy-egy teamécsest.

Ragasztópisztollyal rögzítheted a díszeket is és a teamécsest is, hogy biztonságosabb legyen a gyertya égetése.