Adventhez közeledve, biztosan egyre gyakrabban fordul meg a fejedben a saját adventi tál készítése. Szíved mélyén szeretnél belevágni, de érzed, hogy se időd, se energiád a túl nagy készülődésre. Legszívesebben a boltokat is nagy ívben elkerülnéd, így inkább valami frappáns ötlet után kutatsz, amivel egyszerű, de egyedi adventi tálat tudsz alkotni.

Nem kell tovább keresgélned, hisz épp azt fogom neked megmutatni, hogy néhány teamécses és egy kis találékonyság is elegendő egy dekoratív adventi tál elkészítéséhez.

Adventi tál mécsestartóval

Adventi tál teamécsessel

Keress otthon négy darab üveg mécsestartót, vagy kisebb befőttesüveget, esetleg vastagabb poharat. Ezen kívül már csak egy kis fenyőág, toboz, vagy bármilyen karácsonyi figura kell ahhoz, hogy egy hasonló adventi tálat elkészíts.

Ebben az összeállításban a teamécses nem kifejezetten része a dekorációnak, hisz a mécsestartóval dekorálunk. A teamécses csak a fényt szolgálja, így a legegyszerűbbet is használhatod.

Talpas poharas adventi tál teamécsessel

Adventi tál borospohárból

A legötletesebb, és legelegánsabb adventi tál 4 darab talpas pohárból, 4 db teamécsesből és egy kis dekorációból áll. Az „Adventi koszorú borospohárból” cikkemben részletesen leírom az elkészítés menetét.

Itt a teamécsesnek jelentős szerepe van a dekorációban, hisz a pohár tetején, jól látható helyet foglal el.

Ezért vagy színes teamécsest ajánlok átlátszó tégelybe öntve, vagy hagyományos teamécseseket egy kis dekorációval.

Színes teamácses az adventi dekorációhoz

Színes teamécsesek

Amikor olyan adventi tálat készítesz, amiben a teamécses szem előtt van, akkor érdemes a hagyományos alumínium teamécses helyett dekoratívabb mécsest használni.

Igazán egyedi megoldás, ha te magad öntesz színes teamécseseket, karácsonyi illattal. Nem bonyolult feladat, akár maradék színes gyertyák összeolvasztásával is elkészítheted őket.

Ha elolvasod a „Gyertyaöntés lépésről lépésre” cikkemet, hidd el, nem fog gondot okozni a színes teamécses elkészítése.

Teamécses dekorálása adventi tálhoz

Teamécses dekorálva

Ha mégsem szeretnél gyertyaöntéssel foglalkozni, akkor sem kell lemondanod a dekoratív teamécsesről. A boltban vásárolt, hagyományos teamécsest díszítsd az adventi tálhoz passzoló anyaggal.

A legegyszerűbb megoldás, ha karácsonyi mintás cellux ragasztót vásárolsz, amivel egyszerűen körbetekered a tégelyt.

A másik lehetőség, ha bekened a teamécses oldalát dekoupage ragasztóval, majd körbetekersz rajta csipkét, szalagot, vagy madzagot, ízlésed szerint kiválasztva.

Adventi tál készítése muffinsütőből

Adventi tál muffinsütőben

Percek alatt elkészítheted ezt a teljesen egyedi adventi tálat. Vedd elő a muffin sütőformádat, 4 db teamécsest, fenyő- vagy tujaágat, fahéj rudakat, néhány tobozt és karácsonyi díszeket.

Semmi mást nem kel tenned, csak megtöltened a muffin formát ízlésednek megfelelően. A muffinsütőt helyezd egy nagyobb tálcára és rakd körbe fenyőággal, így nem látszik az oldala.

Amint látod, nem szükséges túlbonyolítani az adventi előkészületet. Néhány teamécsessel és találékonysággal nagyon egyszerűvé válik az adventi tál készítése. Az adventi koszorú elkészítéséhez a gyertya mellé beszerezheted a hozzávalókat pl. innen: adventi koszorú dekorációs kellékek.

A gyertya lángja nem veszélytelen, erre adventkor fokozottan oda kell figyelni! A biztonságos gyertyagyújtás szabályait ilyenkor is be kell tartani, hisz egy apró figyelmetlenség is komoly problémát okozhat.

Remélem, neked is tetszenek a teamécsessel készült adventi tál ötletek. Van még más ötleted? Vagy egyszerűen csak kérdezni szeretnél valamit? Nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen válaszolok.