Nagyon szeretem, amikor az egyszerűség az egyediséggel, és a kreativitással párosul. Úgy gondolom, hogy nem attól szép egy ünnepi dekoráció, ha vagyonokat költünk rá. A környezetünkben megtalálható eszközökkel, termésekkel, anyagokkal és egy kis fantáziával bámulatos alkotások születhetnek. Ez a húsvéti poharas dekoráció a legjobb példa erre.

Gyakorlatilag mindenem volt itthon hozzá, kivéve a tojáscukorkát, ami viszont szinte minden üzletben kapható így húsvét tájékán. Ha gyerekekkel együtt készíted a poharas dekorációt, akkor eleve vásárolj két zacskó cukorkát, az egyik garantáltan el fog fogyni közben.

A poharas húsvéti dekoráció hozzávalói

Poharas dekoráció hozzávalók
  • 3 db talpas borospohár
  • 3 db színes teamécses
  • egy zacskó színes tojáscukorka
  • száraz fűszálak, szalma
  • tálca (fatálca passzol a fűszálakhoz)
  • dekoráció: húsvéti figurák, tavaszi virág

A poharas dekoráció elkészítésének menete

Poharas dekoráció húsvéti tojáscukorral

A húsvéti dekorációkra az élénk színek jellemzők, így olyan cukorkás zacskót vásárolj, ami tele van mindenféle színű cukortojással. Az enyémben citromsárga, rózsaszín, zöld, narancs és fehér cukorkák voltak. Minél színesebb, annál jobb.

Egy zacskó cukrot ossz három felé, és rakd bele a poharakba.

Szalmafészek a húsvéti poharas dekorációhoz

Ezt követően szükséged lesz a kertben, a réten, vagy az út szélén összegyűjtött száraz fűcsomóra vagy vékony szalmaszálakra.

A fűszálakból egy kis tekergetéssel formázz madárfészekre hasonlító kis csomókat, majd nyomd bele a poharakba. Ezután a poharakat állítsd a tálcára fejjel lefelé. Így a tojásfészekbe belegurulnak a színes tojások, és úgy néznek ki, mint egy tojással teli madárfészek.

Húsvéti poharas dekoráció teamécsessel

A lefordított poharak tetejére helyezz 1-1 teamécsest. A színes cukorkákhoz színes teamécsesek passzolnak a legjobban, de a hagyományos teamécsessel sem fogsz szégyent vallani.

A tálcát díszítheted barkával, mezei virággal, de tehetsz rá tojáscukorkát is. Csak a fantázia szab határt, hogy mivel díszíted még a húsvéti poharas asztaldíszedet.

Ragasztópisztollyal rögzítheted a pohárhoz a teamécsest, hogy biztonságosabb legyen a gyertya égetése.

A húsvéti poharas dekoráció elkészítésének menetét tovább tartott megírni, mint a tálat elkészíteni. Idő-, és pénztakarékos ötlet, mégis vidám színfoltja lesz az ünnepi asztalnak.