Egy évesek lettünk! 2019. december elején indult útjára a Meseláng, ekkor írtam meg az első gyertyás bejegyzésemet az adventi koszorú gyertyáiról. Most, amikor tudatosult bennem az évforduló, kissé elérzékenyültem. Születésnapi gondolatok formájában pörgött le előttem az elmúlt egy év.

Akik ismernek, tudják rólam, hogy nem szoktam dicsekedni a sikereimmel, de úgy döntöttem, hogy most kivételt teszek. Visszapörgetem az idő kerekét és összefoglalom azt a nagy utat, amit a Meselánggal bejártam az elmúlt egy év alatt. Szeretnélek egy kicsit téged is beavatni a kulisszatitkokba, hisz nem lennének sikereim, ha nem lennének olvasóim.

Minek köszönhető a Meseláng?

Lehet, már hallottál róla, hogy nem a gyertyakészítés a fő tevékenységem, hanem honlapok keresőoptimalizálásával foglalkozom. A Meseláng indításával először az volt a célom, hogy egy teljesen nulláról indított weboldallal, aminek a témája viszonylag szűk réteget érint a magyar lakosságra vetítve, milyen eredményeket lehet elérni keresőoptimalizálás terén. Mivel a gyertyakészítés félig hobbim, félig szakmám, így a téma adott volt.

Az első hónap után azonban a téma beszippantott, és az elsődleges cél elhalványult. Annyira élveztem a bejegyzéseket írni, kitalálni a következő témákat, készíteni a dekorációkat, fotózni, hogy sokszor a többi munkámat hanyagoltam, hogy a hobbiprojektemmel foglalkozzak. Állandóan azon törtem a fejem, és teszem ezt a mai napig is, hogy milyen módszereket vessek be a gyertyák népszerűsítésére.

Meseláng repceviasz gyertya dekorációval

Születésnapi gondolat: egy ekkora volumenű feladatot kitartóan és töretlenül végezni csak akkor lehet, ha az ember szívből csinálja.

Nálam mindez nem merül ki a gyertyakészítés szeretetében. Szívügyem, hogy Magyarországon egy sokkal erősebb gyertyás kultúra honosodjon meg, amihez a Meselángon keresztül minden praktikát bevetek. A Meseláng tehát egyfajta missziós szerepet is betölt.

Születésnapi gondolatok a Meseláng egyediségéröl

Magyarországon a Meseláng egyedülálló a maga műfajában. Gyertyás témakörben nincs még egy olyan oldal az országban, ami ennyire átfogóan foglalkozna a gyertyákkal. A gyertyakedvelők is, és a gyertyakészítők is megtalálhatják a számukra hasznos, és érdekes tartalmakat.

Egyedi meseláng fotó tükröződő gyertyáról

A Meseláng egy folyamatosan bővülő gyertyatudástér, ahol minden egy helyen található, ami gyertya: gyertyakészítési leírások, alapanyag-bemutatások, gyertyás dekorációs ötletek, gyertyához köthető ünnepek, stb.

Születésnapi gondolat: igazán büszke vagyok arra, hogy valami egyedit, hasznosat és maradandót alkottam, ami emberek tízezreihez jut el.

Meseláng látogatottság számokban

Az elmúlt egy évben 26 000 látogatója volt a Meselángnak. Az indulás utáni hónapokban csak lassan indult meg a látogatottság, ami teljesen természetes egy újonnan indított honlap esetén, még akkor is, ha keresőbarát oldal.

Adventi számok drótból hajlítva

Augusztustól fordulat következett be a Meseláng életében, napról napra hihetetlen mértékben növekedett az oldal iránt érdeklődök száma. Novemberben pedig ezer emberrel többen nézték meg a weboldalt, mint az első fél évben összesen.

Születésnapi gondolat: jó érzés látni a számokból, hogy igény van a Meselángra, és a gyertyás tudásanyagra. A növekvő látogatószám számomra azt is bizonyítja, hogy értékes tartalmakat készítek, amit szívesen olvasnak a honlapomra érkezők.

Bejegyzéseim a Meselángon

Ötven bejegyzés a Meselángon - gyertya ötvenes számmal

Egy év alatt 50 bejegyzést írtam. Kimondva lehet, nem tűnik soknak, de minden egyes cikk egyben a gyakorlati tapasztalataim, és a folyamatok bemutatása is. Mindez azt jelenti, hogy a cikkek megírásán kívül a gyertyákat én magam készítem, a dekorációkat összeállítom, és mindent magam fotózok.

Ezen kívül Facebook posztokat és hírleveleket írok, és a beérkező leveleket is lelkiismeretesen megválaszolom.

Születésnapi gondolat: így visszagondolva, fogalmam sincs, hogy honnan volt nekem erre ennyi időm…

A top 3 Meseláng cikk

Születésnapi gondolat: Mindhárom cikkem gyertyakészítéssel kapcsolatos leírás, ami azt mutatja, hogy sokan szeretnék elsajátítani a gyertyakészítés fortélyait, legalább hobbi szinten. Más forrásból nehezen találnak rá szakmai anyagokra, ezért is népszerűek a Meseláng gyertyakészítési leírásai.

Műanyag gyertyaöntő forma

Abszolút első helyezett a gyertyaöntő formákról írt Gyertyaöntő forma – minden, amit tudni érdemes cikkem. Több ezres olvasottságot ért el eddig, amire nagyon büszke vagyok.

Ezüstérmes a Gyertyaöntés lépésről lépésre. Olvasottságban csak kicsivel marad el az első helyezettől.

Ezt követi a fa kanócos gyertya készítésének leírása. A fa kanóc újdonságnak számít, ezért kíváncsivá teszi a gyertyásokat.

A Meseláng Facebook oldala

Meseláng Facebook oldal nyitókép

A Meseláng Facebook oldal a honlap indítását követően, valamikor 2020 január közepén indult. Azóta több, mint 100 poszt szültetett. A Facebook követők száma pedig közelíti a 3 ezret.

Születésnapi gondolat: büszke vagyok arra, hogy megcsináltam életem első élő videóját, amit már 350-en néztek meg. Van még hová fejlődnöm, de az első lépést megtettem.

Születésnapi gondolatok a Meseláng hírlevélről

Hírlevél feliratkozóimnak összeállítottam egy tudásanyagot, a Gyertyakészítési hibák kisokost, ami a gyertyakészítés során előforduló leggyakoribb hibákról, annak okairól és a lehetséges megoldásokról szól. Már több százan éltek a lehetőséggel, és töltötték le az információs füzetet.

Ezen kívül is érdemes hírlevél feliratkozónak lenni, hisz készítek olyan tartalmakat, amelyeket csak ők kapnak meg, illetve új bejegyzéseimről is értesítést küldök. Ha még nem használtad ki ezt a remek lehetőséget, akkor a Gyertyakészítési hibák kisokos linkre kattintva megteheted.

Gyertyakészítési hibák kisokos ajándékba a hírlevél feliratkozóknak

Születésnapi gondolat: a tudásanyagot nagy szeretettel és odafigyeléssel állítottam össze, így őszintén szeretném, ha eljutna azokhoz, akik igénylik. Sajnos a feliratkozók többsége nem találja meg az első levelemet a postafiókjában, ami a mai napig elkedvetlenít.

A marketing tartalmú levelek többsége a Promóciós, vagy a Spam mappában landol, amit sokan meg sem néznek. Kérlek, jelezd felém, ha sehol nem találod a Meselángtól kapott leveleket, hogy orvosolni tudjuk a problémát. Ezzel elkerüljük a csalódottságot.

Meseláng vevőszerzés mesterfokon

A Meseláng weboldalon létrehoztunk egy egyedülálló online hírverési lehetőséget Vevőszerzés mesterfokon néven, amit azok vehetnek igénybe, akik gyertyához kapcsolódó tevékenységet végeznek. Ilyen pl. a gyertyakészítés, a gyertya alapanyag forgalmazása, vagy gyertyához kapcsolódó kiegészítők készítése.

Magyarországon a gyertyák nem örvendenek akkora népszerűségnek, mint más európai országban, ahol a gyertya a mindennapok természetes része.

Meseláng vevöszerzés mesterfokon hírverési ajánlat reklámja

Gyertyakészítőként és gyertyarajongóként célul tűztem ki, hogy változtatok a hazai méltánytalan gyertyahelyzeten. Egyrészt segítem a gyertyakészítőket ötleteimmel, tanácsaimmal, tapasztalataimmal, másrészt népszerűsítem a kézműves gyertyákat a lakosság körében.

Születésnapi gondolat: nagy álmom, hogy a Meseláng weboldalon egybegyűjtöm, és a nagyközönségnek bemutatom az ország gyertyakészítőit. Ezen van még mit dolgozni, de az álmok azért vannak, hogy megvalósítsuk őket.

Születésnapi gondolatok a jövőről

Születésnapi gondolatok a jövőről mosolygó smiley gyertyával
  1. Még több gyertyakészítési tudásanyag.
  2. Még több dekorációs ötlet gyertyákkal.
  3. Újdonságok, amik már körvonalazódnak a gondolataimban, de legyenek meglepetések.
  4. Tehát, nincs megállás 2021-ben sem!

Köszönöm Neked!

Ezzel a szíves gyertyás képpel köszönöm meg neked, hogy a Meseláng olvasója vagy.

Ezek az eredmények nem születnek meg, ha nem olvasod a bejegyzéseimet, ha nem iratkozol fel a hírlevelemre, ha nem követed a Facebook oldalamat, ha nem fordulsz hozzám a kérdéseiddel.

Születésnapunk alkalmából jár egy nagy KÖSZÖNÖM neked, és minden gyertyásnak, aki valamilyen formában kapcsolódott a Meselánghoz.

Számítok rád a jövőben is, jövőre is!

Kérdezni szeretnél valamit? Vagy csak támadt valami ötleted? Nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot, szívesen válaszolok.